Η σημερινή συνταγή είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύετε.
Έχετε καλεσμένους και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι τα φαγητά δεν φτάνουν για όλους. Τι κάνετε; Το σημερινό αλμυρό κέικ θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, αφού εκτός από νόστιμο είναι πανεύκολο και έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 250 ml γάλα
- 2 αυγά
- 70 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- Σουσάμι
Διαδικασία
Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να σφίξει. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη μαγιά. Στο τέλος ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί και αλατιπιερώνουμε. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ σερβίρουμε.