Πανεύκολη, γρήγορη και τόσο νόστιμη που δεν θα σταματήσετε στο ένα (δύο, τρία) κομμάτι.
Υλικά
1/2 φραντζόλα λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους
700γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κούπα ζαμπόν, τσιγαρισμένο
8 αυγά
2 κούπες γάλα
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. καυτή κόκκινη σάλτσα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι.
2. Βάλτε τους μισούς κύβους ψωμιού στον πάτο του ταψιού, πασπαλίστε τους με το μισό ζαμπόν και το μισό τυρί, καλύψτε με το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίστε με το υπόλοιπα τυρί και ζαμπόν, ξανά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, την σάλτσα και τα κρεμμυδάκια. Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.
4. Βάλτε το ταψί στο πιο ψηλό επίπεδο του φούρνου, ρίξτε του ένα μεγάλο ποτήρι νερό και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 1 ώρα ή μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν και το μείγμα να δέσει. Αφήστε την ομελέτα να σταθεί για λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.
queen.gr