Η gumbo soup είναι πολύ διάσημη στις χώρες του εξωτερικού που αγαπούν τις σούπες και πολύ εύκολη για να την κάνει κάθε νοικοκυρά. Δοκιμάστε και απολαύστε.
Υλικά
8 κούπες νερό
1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά σος καυτού πιπεριού
2 καρότα ψιλοκομμένα
115 γρ. φρέσκα μανιτάρια
200 γρ. καταψυγμένες μπάμιες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας ωμό, άγριο ρύζι
1,5 κούπα ζυμαρικά βίδες
Αλάτι
Πιπέρι
3 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη σκόρδου και τη σος καυτού πιπεριού.
2. Προσθέστε τα καρότα και μανιτάρια και αφήστε τα για να βράσουν για πέντε λεπτά.
3. Αμέσως βάλτε τις μπάμιες, το ρύζι και το κοτόπουλο και χαμηλώστε τη φωτιά.
4. Αφήστε τα να βράσουν για τρεις ώρες.
5. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε για δέκα λεπτά.
6. Τελειώστε με πράσινα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε όσο καίει ακόμα.