Μια φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη για να φτιάξουμε τάρτα σπανάκι, που είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό για το καλοκαίρι.
Υλικά συνταγής
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνιθο.
Κόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά.
Αφού μαλακώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε τον άνιθο και λίγο αλατοπίπερο.
Σε μια λαδωμένη ταρτιέρα, απλώνουμε τη ζύμη κουρού.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά μας ομοιόμορφα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης.
Τρίβουμε το ανθότυρο και το πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στην τάρτα.
Ψήνουμε την τάρτα σπανάκι στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η τάρτα, περίπου μισή ώρα.
Είμαστε έτοιμοι! Σερβίρουμε την τάρτα σπανάκι αμέσως και καλή μας όρεξη…
supersyntages.gr