Ταξιδέψτε στις γεύσεις της Ελλάδας με μια λαχταριστή τάρτα από κολοκυθάκια, λιαστές ντομάτες και καλαθάκι Λήμνου
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια νερό
Αλάτι
Λίγο ξίδι
Για τη γέμιση
3 κολοκυθάκια τριμμένα στραγγισμένα
300 γραμμάρια καλαθάκι Λήμνου
100 γραμμάρια κασκαβάλι Λήμνου τριμμένο
100 γραμμάρια μελίχλωρο Λήμνου τριμμένο
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένο
4 αυγά
Δύοσμος
Μαϊντανός
Θυμάρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Φτιάχνουμε μία εύπλαστη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το λάδι, το νερό, το αλάτι και το ξύδι και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστη. Κατόπιν το φορμάρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα τυριά, τα κολοκυθάκια τριμμένα, τις λιαστές ντομάτες, δυόσμο ψιλοκομμένο, μαϊντανό και θυμάρι. Ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη γέμιση μέσα στη ζύμη της τάρτας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.