Λαχταριστά tacos με ψητό κοτόπουλο και μαγιονέζα αβοκάντο. Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα σπίτι σας.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 8 μέτριες τορτίγιες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1-2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml νερό
- 1 σπιτικό ζωμό κότας
Για τη μαγιονέζα με αβοκάντο:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 120 γρ. μαγιονέζα
- Χυμό από 1,5 λάιμ
- 1 κ.τ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Μαϊντανός
- Ξύσμα από λάιμ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα λίγο ηλιέλαιο, το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το θωρακίζουμε και απο τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και ξανασοτάρουμε για 1 λεπτό.
Αδειάζουμε το νερό, το σπιτικό ζωμό και τα αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Για τη μαγιονέζα αβοκάντο:
Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τα αβοκάντο και τα ρίχνουμε μέσα στο multi μαζί με το χυμό lime.
Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιονέζα και το κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση tacos:
Απλώνουμε τις τορτίγιες σ’ ένα πιάτο με μια βρεγμένη πετσέτα και τις βάζουμε στο microwave για 1 λεπτό.
Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια τη μαγιονέζα αβοκάντο, από πάνω βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια μαζί με τη ντομάτα και τα κρεμμύδια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο ξύσμα λάιμ.
tip: Σε περίπτωση που δε ψηθούν μέχρι μέσα τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι τα αδειάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 7-8 λεπτά.