Μην χασετε

Ταχινόπιτες

Το θρεπτικότατο ταχίνι νοστιμίζει τα φαγητά και το τραπέζι μας με πολλούς τρόπους.  Εδώ έχουμε μία συνταγή για πιτάκια με ταχίνι πολύ απλή αλλά με γευστικότατο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι, σκληρό
  • 200γρ. ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
  • 50γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.

Advertisements

Βήμα 4

Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.

Βήμα 5

Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα