Μην χασετε

Τα πιο νόστιμα αυγά στο φούρνο έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναφάει

Η σημερινή συνταγή είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε ποτέ δοκιμάσει.

Τα αυγά είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Και παρόλο που έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε τηγανιτά μπορούμε επίσης να τα μαγειρέψουμε στο φούρνο και να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και δεν θα θέλετε να τελειώσει.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό
  • 3 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι για γεύση
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για γεύση

Διαδικασία

Advertisements

Πλένουμε όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε, εκτός από το δενδρολίβανο. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια στο σκόρδο. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ύστερα σπάμε ένα ένα τα αυγά στο ταψί προσέχοντας να μη σπάσουμε τον κρόκο και αλατοπιπρώνουμε. Πασπαλίζουμε τα αυγά με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το δεντρολίβανο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε τα αυγά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα