Ήρθαν απρόσμενα καλεσμένοι και δεν έχεις γλυκά στο σπίτι! Μην ανησυχείς, γιατί σου δίνουμε την πιο γευστική συνταγή για γεμιστά, καραμελωμένα μήλα που θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό μέσα στις γιορτές.
ΥΛΙΚΑ:
8 μήλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ. λευκή ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. καρύδια τριμμένα
30 γρ. σταφίδες (κίτρινες ή μαύρες)
1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (δεν πρέπει να είναι κερωμένο)
2 κ. σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
500 γρ. ζάχαρη
50 ml σιρόπι γλυκόζης
30 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Αρχικά, αφαίρεσε τον πυρήνα των μήλων με το ειδικό εργαλείο.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση. Έπειτα γέμισε τα μήλα.
Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και βάλτο στον φούρνο. Θα πρέπει να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζεις και περιμένεις να κρυώσουν.
Tip: Βάλε λίγο βούτυρο στο καθένα πριν το ψήσιμο, αν θες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Τα υλικά για την καραμέλα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις η καραμέλα αποκτήσει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως την τοποθετούμε σε ένα μπολ με πάγο, για να σταματήσει ο βρασμός.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
Τρύπησε κάθε μήλο με ένα πιρούνι και βούτηξέ το στην καραμέλα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεπτή κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας.
Μπορείς να προσθέσεις παγωτό ή σαντιγί.
joytv.gr