Την επόμενη φορά που θα φιλοξενήσεις κάποιον στο σπίτι σου, αυτό το πρωινό θα του φτιάξεις.
Υλικά που θα χρειαστούμε
4 στρογγυλά ψωμάκια
4 φέτες ζαμπόν
½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
How to
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε ένα καπάκι στα ψωμάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
Τοποθετούμε από 1 φέτα ζαμπόν (με ένα μαχαίρι της έχουμε δώσει στρογγυλό σχήμα), πιέζουμε ελαφρώς προς τα τοιχώματα και προσέχουμε να προεξέχει ελαφρώς από το ψωμί. Το ζαμπόν λειτουργεί σαν «μονωτικό».
Στη συνέχεια σπάμε ένα αυγό στο καθένα και πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κλείνουμε με τα καπάκια, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Στα 20 λεπτά το αυγό θα είναι μελάτο, ενώ αν το αφήσουμε 25+ θα γίνει σφιχτό.
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε αμέσως.
Κάθε γεμιστό ψωμάκι, υπολογίζεται ότι έχει περίπου 415 θερμίδες.