Μια συνταγή βγαλμένη από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, εμπλουτισμένη με λίγη φαντασία!
Μία συνταγή με καλοκαιρινά υλικά, λιγο σαν προετιμασία για το φθινόπωρο, αλλά την ίδια στιγμή ελαφριά και πολύ πολύ νόστιμη. Ένα σουφλέ αλμυρό και γευστικό, με κολοκυθάκια και φέτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
5 μεγάλα κολοκυθάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μέτριo ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. θρυμματισμένη φέτα
1 φλ.καλαμποκάλευρο
10 αβγά
7-8 ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι.
Τρόπος Εκτέλεσης
Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζετε για να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις τα αφήσετε να στραγγίξουν για 15 λεπτά, τα στύβετε με τα χέρια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μολις το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίχνετε και τσιγαρίζετε και τα κολοκυθάκια. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το γάλα, το δυόσμο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
Ενώνετε τα υλικά από το τηγάνι και από το μπωλ και ομογενοποιείτε το μείγμα.
Αυτό, το ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη, επιφάνεια ρίχνετε παντού τη φέτα.
Αν θέλετε τοποθετείτε προσεκτικά μερικές ροδέλες απο κολοκυθάκια.
Ψήνετε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Καλή επιτυχία!