Ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό που αρέσει πολύ!
από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
• 400 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακό ψιλοκομμένη
• 1 φλ. βούτυρο
• 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
• 1 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
• 1/2 φλ. οντροκομμένη καρυδόψιχα
• 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
• 4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Σε μπολ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5′ με μίξερ χειρός.
Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180C αέρα για 10′.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται.Σερβίρουμε με φρούτα δάσους και παγωτό.