Υλικά
250 γρ σοκολάτα υγείας
150 γρ κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο
Advertisements
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κ.σ μαστίχα σκόνη
3 κ.σ λικέρ μαστίχα
50 γρ κακάο η ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Advertisements
1.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια ρίχνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Τραβάμε από την φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματώνουμε το ξύσμα ,την σκόνη της μαστίχας καθώς και το λικέρ. Τοποθετούμε το μείγμα μας όπως είναι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει -περίπου 40 λεπτά-.
2.Στην συνέχεια κόβουμε μικρά μπαλάκια με το χέρι μας το οποία και ρολάρουμε στο κακάο ή την ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε τις τρούφες στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά και στην συνέχεια είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Advertisements