Και ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί σε μια τέτοια κόλαση;
Ζύμη με προζύμι
½ φλιτζάνι βούτυρο για επάλειψη
Για τη γκανάς:
600 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. Βιτάμ
2 κ. σ. μέλι
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
1. Άλειψε με βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας, στρώσε μέσα τη ζύμη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα, και κόψε τα κομμάτια που προεξέχουν. Αν θέλεις να γίνει η τάρτα σαν σοκολατένια πίτσα, χρησιμοποίησε ζύμη με προζύμι. Αν πάλι θέλεις να γίνει πιο τραγανή, προτίμησε τη σφολιάτα.
2. Τρύπησε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης, γέμισε τον πάτο της με φασόλια ή άλλα όσπρια, που δεν θα την αφήσουν να φουσκώσει, και ψήσ’ τη στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
3.Μην αφήσεις το χρόνο αυτό ανεκμετάλλευτο: ετοίμασε την γκανάς σοκολάτας! Ζέστανε δηλαδή σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, κατέβασέ τη από τη φωτιά και ανακάτεψέ την καλά με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, τη μαργαρίνη, το μέλι και το κονιάκ.
4. Βγάλε την τάρτα από το φούρνο, αφαίρεσε τα φασόλια (αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι κάπως περίεργο για γλυκό) και ξεφόρμαρέ τη. Μετά γέμισε την τάρτα με την γκανάς, αφού κρυώσει λίγο, βάλ’ τη στο ψυγείο να πήξει, και ετοιμάσου για την πιο δροσερή και νόστιμη σοκολατένια κόλαση που υπάρχει!
cookoo.gr