Φτιάξτε το αγαπημένο σας συνοδευτικό, ψωμί με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 500 γρ. ψωμί
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 40 γρ. γραβιέρα
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Advertisements
Τις αλείφουμε με το μείγμα και προσθέτουμε γραβιέρα τριμμένη.
Ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Για το σερβίρισμα
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και θυμάρι.
Advertisements
Advertisements