Μην χασετε

Σκορδόψωμο: Πως να φτιάξετε το αγαπημένο σας συνοδευτικό

Φτιάξτε το αγαπημένο σας συνοδευτικό, ψωμί με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά.

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 500 γρ. ψωμί
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 40 γρ. γραβιέρα

 

Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • θυμάρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Advertisements

Τις αλείφουμε με το μείγμα και προσθέτουμε γραβιέρα τριμμένη.

Ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να πάρουν χρώμα.

 

Για το σερβίρισμα

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και θυμάρι.

 

 

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα