Η νοστιμιά αυτού του πιάτου δεν έχει ταίρι αφού είναι γεμάτο με γεύσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα!
Υλικά
- 500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
- 1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
- 250γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
- 3 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Advertisements
olivemagazine.gr
Advertisements