Η αγαπημένη Κρητική συνταγή. Η μυζήθρα και το ανθότυρο σε στιγμές αξεπέραστες!
Για τη ζύμη
350 γρ. βιτάμ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα
4 κρόκους αυγού + 1 κρόκο για άλειμμα
Για τη γέμιση
½ κιλό μαλακή μυζήθρα γλυκιά
½ κιλό ανθότυρο
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
2 ασπράδια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φυλλο σε κύκλους.
Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρο.
Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βιτάμ.
Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.
Αλείφουμε τα καλτσούνια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Μερίδες: 50-60 τεμ
lovecooking.gr