Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι ένα διαχρονικό γλυκό και πάντα ξετρελαίνουν του πάντες! Όταν όμως η σοκολάτα «μπλέκει» με την καρύδα, η γεύση απογειώνεται και το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό!
Τα συγκεκριμένα τρουφάκια τα φτιάχνω κάθε χρόνο στα γενέθλιά μου και η αλήθεια είναι ότι έχουν μεγάλη επιτυχία! Είναι μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, με 3 μόνο υλικά, που μπορεί να φτιάξει ο καθένας! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ:
2 σακουλάκια καρύδας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 σοκολάτες κουβερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αδειάστε σε ένα μπολ τα σακουλάκια με την καρύδα και έπειτα ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παραπάνω γάλα από την προτεινόμενη ποσότητα, αλλά και έτσι γίνονται μία χαρά και η γεύση της καρύδας είναι πιο έντονη!
Ανακατέψτε με το χέρι σας καλά, μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά. Απλώστε τα σε μία μεγάλη επιφάνεια αλουμινόχαρτο και πλάστε σιγά σιγά το μείγμα σας σε μπαλάκια.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά. Με προσοχή, βουτήξτε μέσα τις καρυδένιες μπαλίτσες και αφαιρέστε τις με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Αφήστε τα στο αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα! Αν θέλετε μπορείτε να «παίξετε» με τη διακόσμηση και να χρησιμοποιήσετε δύο ειδών σοκολάτες!