Είναι ένα από τα γλυκά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Συνήθως τα αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο, γιατί όμως να μην τα φτιάξουμε και μόνες μας;
Η καριόκα είναι ένα κλασικό γλυκό, κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας. Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνες σας ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή μία γλυκιά λιχουδιά μαζί σας!
ΥΛΙΚΑ:
220 γρ άχνη ζάχαρη
225 γρ βούτυρο
2 1/2 κούπες τριμμένο καρύδι
300 γρ γάλα
3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα πτι- μπέρ
50 γρ Κακάο
750 γρ Κουβερτούρα
3 κ.σ. λάδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
βάλτε μια κατσαρόλα το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη και το κακάο και μετά ρίξτε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατέψτε. Ρίξτε μέσα το γάλα και ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγο κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό θέλετε! Του πάει πολύ! Πλάστε σε μικρά ρολά και τυλίξτε τα σε διαφανή μεμβράνη. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Λιώνστε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόψτε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και βουτήξτε ένα ένα κομμάτι στην κουβερτούρα. Βγάλτε τα ένα ένα και αφήστε τα πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο στο ψυγείο να κρυώσουν. Τόσο απλά!