Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ζουμερό σουφλέ με μπόλικο τυρί και ζαμπόν; Ένα κλασικό πιάτο που όλοι λατρεύουν!
Η συνταγή αυτή θα σας λύσει τα χέρια, καθώς είναι εύκολη, αδύνατον να αποτύχει και αρέσει στους πάντες! Στα οικογενειακά τραπέζια, στα παιδικά πάρτι και σε όποια άλλη περίπτωση έχετε καλεσμένους, είναι από τα πιάτα που πρέπει αν κάνετε!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο πένες ή τορτελίνια
• 15 φέτες ζαμπόν ή ό,τι άλλο αλλαντικό προτιμάτε
• 1φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί
• 1φλ. τσαγιου τριμμένο κεφαλοτύρι
• 1φλ τσαγιού παρμεζάνα
• 500 γρ κρέμα γάλακτος
• λίγο βούτυρο
• (προαιρετικά: λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια, πιπεριά ψιλοκομμένη)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράστε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι, χωρίς όμως να παραβράσουν. Σουρώστε τα καλά και ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα τυριά, τα αλλαντικά και ανακατέψτε καλά. Έπειτα ρίξτε τα σε ένα ταψάκι και περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε σε διάφορα σημεία λίγο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς. Στην αρχή έχετε σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο, λίγη ώρα όμως πριν το βγάλετε, ξεσκεπάστε το για να ροδίσει! Τόσο απλά!