Οτιδήποτε είναι πανέ μας αρέσει. Αλλά δυστυχώς τα πανέ ταιριάζουν με το τηγάνι. Θέλοντας όμως να φτιάξω υπέροχα σνίτσελ για την κόρη μου, αποπειράθηκα να τα φτιάξω στο φούρνο.
Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου
Και τελικά τα κατάφερα. Έφτιαξα νόστιμα χοιρινά σνίτσελ και πάνω από όλα μαλακά. Συνήθως στο τηγάνι το κρέας ήταν σκληρό όμως στο φούρνο κατάφερα να έχω ένα σνίτσελ όπως ακριβώς ήθελα. Ζουμερό, τραγανό και χωρίς λάδι τηγανιτό. (Ιδανικό και για μεσημεριανό στο σχολείο)
Τι θα χρειαστείτε:
4-5 σνίτσελ
2 μικρά αβγά χτυπημένα
Φρυγανιά τριμμένη (περίπου μισό φακελάκι)
Ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλύνετε καλά τα σνίτσελ σας και αφήστε τα επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.
Βάλτε σε ένα βαθύ πιάτο τη φρυγανιά και ανακατέψτε εκεί μέσα το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Βουτήξτε τα σνίτσελ στο χτυπημένο αβγό και μετά πανάρετέ το με τη φρυγανιά.
Σε ένα αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε βάλει στο ταψί σας θα ακουμπάτε ένα ένα τα παναρισμένα σνίτσελ σας.
Αφού τα ετοιμάσετε όλα, ψεκάστε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο. (αν δεν έχετε σπρέι λαδιού λίγες σταγόνες στο κάθε σνίτσελ αρκούν)
Ψήστε στον αέρα στους 200 βαθμούς. Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία!