Μην χασετε

Σήμερα απολαμβάνουμε κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι γεμιστούς με τυρί

Κλασικό καλοκαιρινό και πεντανόστιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας.

Αγοράσαμε κολοκυθοανθούς και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό ορεκτικό για να απολαύσουμε με τους φίλους μας.

Υλικά

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 300 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • 3 κουταλιές σπόρους παπαρούνας
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 ml νερού
  • 150 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Προετοιμασία

Advertisements

Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, τους πλένετε και τους στεγνώνετε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ρικότα, τους σπόρους παπαρούνας, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς και κλείνετε καλά τις άκρες. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το νερό, το αλεύρι και τη φρυγανιά . Πανάρετε τους ανθούς με το μίγμα και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα