Μια σαλάτα- πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια.
Υλικά
- 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 2 χούφτες ροκίνι
- ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
- 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- σπόρους από μισό ρόδι
- αλάτι
Για τη σως
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.
Advertisements
Βήμα 3
Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.
Tip: Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
Advertisements