Μην χασετε

Ροζ cheesecake φράουλα: Ένα υπέροχο γλυκό αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας

Ροζ cheesecake φράουλα: Ένα υπέροχο γλυκό αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας

 

Μια συνταγή της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΛΑΝΟΥ

 

Υλικά για 8 κομμάτια:

Για τη βάση:

Advertisements
  • 250 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Για την κρέμα:

  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 340 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι φράουλες
  • ½ ψιλοκομμένες φράουλες, συν κάποιες επιπλέον για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε μια βάση 20 ή 22 εκ.

Advertisements

Πατάμε καλά με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση και να γίνει συμπαγής.

Την αφήνουμε να παγώσει στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να κάθεται.

Έπειτα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Προσθέτουμε και το μισό φλιτζάνι φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν στο μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Τέλος, βάζουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε εκ νέου.

Advertisements

Ρίχνουμε τη γέμιση στην παγωμένη βάση μπισκότου και αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες.

Γαρνίρουμε και με επιπλέον φράουλες και σερβίρουμε.

 

olivemagazine.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα