Μία συνταγή που ανήκει στην Ελληνική δημιουργική κουζίνα και κάνει καλό… στην υγεία μας!
Υλικά (Μερίδες: 4 – 5)
2 ½ φλ. ρεβίθια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
2 μεγάλα καρότα σε καρέ
½ φλ. κόκκινη πιπεριά σε καρέ
½ φλ. πράσινη πιπεριά σε καρέ
1-2 κ.γ. μπούκοβο
1 ½ φλ. ή περισσότερο, ζωμό κότα
1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα πορτοκάλι φρέσκια ή ξερή
1 φλ. σέλερι κομμένο σε φέτες
½ φλ. ή όσο θέλετε χυμό λεμόνι
1 ματσάκι δενδρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 15 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο.
Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διάρκεια: 3 ώρες για το μαγείρεμα
lovecooking.gr