Μην χασετε

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι

Δροσερή και εύκολη σαλάτα, με νόστιμο συνδυασμό υλικών, που στο τέλος θα περιχύσουμε με μια ωραία βινεγκρέτ για να εμπλουτίσουμε τη γεύση της.

Υλικά

  • 500 – 600 γρ. σπανάκι baby, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 8-10 ντοματίνια, ολόκληρα, καλά πλυμμένα
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μανιτάρια πλευρώτους σε χοντρά κομμάτια
  • 4 ραπανάκια ολόκληρα, καλά πλυμμένα
  • 200 γρ. χαλούμι σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 150ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι-ψηστιέρα. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τις φέτες του τυριού. Τα βάζετε όλα μαζί στην καυτή ψηστιέρα και ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε στη σαλατιέρα και ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σκορπάτε τα καρύδια και σερβίρετε αμέσως.

Advertisements

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα