Δροσερή και εύκολη σαλάτα, με νόστιμο συνδυασμό υλικών, που στο τέλος θα περιχύσουμε με μια ωραία βινεγκρέτ για να εμπλουτίσουμε τη γεύση της.
Υλικά
- 500 – 600 γρ. σπανάκι baby, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
- 8-10 ντοματίνια, ολόκληρα, καλά πλυμμένα
- 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 4 μανιτάρια πλευρώτους σε χοντρά κομμάτια
- 4 ραπανάκια ολόκληρα, καλά πλυμμένα
- 200 γρ. χαλούμι σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 150ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι-ψηστιέρα. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τις φέτες του τυριού. Τα βάζετε όλα μαζί στην καυτή ψηστιέρα και ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε στη σαλατιέρα και ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σκορπάτε τα καρύδια και σερβίρετε αμέσως.
Advertisements
Advertisements