Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την μέρα σου από το να φτιάξεις ένα πλούσιο και χορταστικό πρωινό.
Για αυτό λοιπόν μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή με »πράσινα» αυγά, ζαμπόν και τυρί cheddar είναι τέλεια για εσένα. Υπέροχο πιάτο και για κυρίως γεύμα! Αρκεί να το συνοδεύσεις με σαλάτα και ζεστό ψωμάκι.
Υλικά που θα χρειαστείς:
2 φλυτζάνια σπανάκι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
χοντρό αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τυρί cheddar
2 φέτες ζαμπόν
Πώς θα το φτιάξεις:
Αρχικά ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και βάλε μέσα μια κουταλιά της σούπας νερό.
Στη συνέχεια μαγείρεψε το σπανάκι για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί εντελώς.
Μόλις μαραθεί βάλε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για να φύγει όλο το νερό και μετά κόψε το σε μικρά κομμάτια.
Έπειτα μετέφερε το ψιλοκομμένο σπανάκι σε ένα βαθύ πιάτο και βάλε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, τα δυο αυγά και χτύπησέ τα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, βάλε στο τηγάνι το βούτυρο και μετά το μείγμα.
Άφησε το να μαγειρευτεί και πρόσθεσε το τυρί και το ζαμπόν.
Γύρισε μερικές φορές την ομελέτα και βγάλε την από το τηγάνι.
Σέρβιρε αμέσως!