Άλλη μια συνταγή με μανιτάρια; Μη βιαστείς να κρίνεις.
Υλικά
πράσα
φρέσκα μανιτάρια
πράσινη πιπεριά
φρέσκο κρεμμύδι
κρέμα γάλακτος
λίγο γάλα (προαιρετικά)
κεφαλοτύρι τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
4 αυγά
λίγη φυτίνη με βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Κόψε τα πράσα σε ροδέλες και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά, ρίξε τα μέσα στο μπολ με τα πράσα και ανακάτεψέ τα..
Παράλληλα βάλε τη φυτίνη να ζεσταίνεται, έτσι ώστε να λιώσει (όχι να κάψει).
Πάρε ένα σκεύος πυρέξ και βάλε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα πράσα. Αφού το κάνεις αυτό, ρίξε από πάνω τριμμένο τυρί, και μερικές κουταλιές από το λάδι..
Έπειτα βάλε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Αφού το κάνεις αυτό, σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος (αν θέλεις προσθέτεις και λίγο γάλα) και το αλατοπίπερο και τα ρίχνεις στο πυρέξ.
Προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδo και καλύπτεις με τυρί τριμμένο.
Τέλος, ρίχνεις το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάσου να το απολαύσεις!