Το αγαπημένο μας γλυκό πουτίγκα σε μια ιδιαίτερη εκδοχή του. Δοκιμάστε το!
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κρόκους αυγού (medium)
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
- Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- Raspberries
- Blueberries
- Μέλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Μόλις βράσει, ρίχνουμε λίγο από το γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, μόλις πήξει και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αδειάζουμε σε μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με τα φρούτα, τα φιστίκια και το μέλι.