Σε μόλις τρία βήματα αυτές οι πουτίγκες είναι έτοιμες, ψημένες χρησιμοποιώντας μόνο το φούρνο μικροκυμάτων σας.
Σάλτα μόκας δίνει υπέροχη γεύση καφέ σε αυτές τις πουτίγκες.
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές espresso σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
Για τη σάλτσα
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές espresso σε σκόνη
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Μοιράστε το μείγμα σας σε 4 πυρίμαχα σκεύη που μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων χωρητικότητας 1 και 1/4 του φλιτζανιού το καθένα περίπου.
2. Για τη σάλτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατέψτε καλά το κορνφλάουρ, το κακάο, τον καφέ, την καστανή ζάχαρη και το βραστό νερό μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Περιχύστε με τη σάλτσα τις τέσσερις πουτίγκες σας.
3. Βάλτε τις πουτίγκες σας στο φούρνο μικροκυμάτων στο 75% της ισχύς και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι από πάνω οι πουτίγκες σας να είναι σταθερές. Αφήστε τες για 1 λεπτό και σερβίρετε με μια κουταλιά πηκτή κρέμα γάλακτος (πάνω από 48% περιεκτικότητας σε λιπαρά).