Πως να φτιάξετε πεντανόστιμα λαζάνια με αραβικές πίτες!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. νερό
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. αραβικές πίτες, μεγάλες
- 200 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 28 εκ. τοποθετούμε μια πίτα αραβική και ραντίζουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το 1/5 από τη γέμιση, το 1/6 από το τυρί και καλύπτουμε με άλλη μια πίτα.
- Ακολουθούμε τη ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
- Στην τελευταία πίτα απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.
Advertisements
Advertisements