Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μαλακή υφή και τέλεια γεύση!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. κακάο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. πετιμέζι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια 50 γρ. και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλάει η ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements