Πως να φτιάξετε τέλειο ντονέρ λουκάνικο, χωρίς γλουτένη, με υπέροχη γεύση. Συνοδεύεται από dip γιαουρτιού με δυόσμο.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. λουκάνικο, πρασάτο
- 200 γρ. κιμά μοσχάρι, δύο φορές περασμένος
- 3 πίτες για σουβλάκι
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Υλικά για το Dip γιαουρτιού με δυόσμο
- 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. χυμό lime
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε το λουκάνικο με ένα μαχαίρι, βγάζουμε την μεμβράνη, τοποθετούμε το λουκάνικο σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το λιωμένο λουκάνικο σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά μοσχάρι και πλάθουμε καλά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε τον κιμά, από πάνω του άλλη μια λαδόκολλα και με έναν πλάστη τον πατάμε ομοιόμορφα ώστε να γίνει πολύ λεπτό.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι το λαδώνουμε. Κόβουμε τον κιμά σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια, όπως κόψαμε και το ντονέρ, και τον ψήνουμε στο τηγάνι για 30 δεύτερα από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με τις πίτες, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το dip γιαουρτιού με δυόσμο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το Dip γιαουρτιού με δυόσμο
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Κατόπιν, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τέλος, σερβίρουμε το dip ή το διατηρούμε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.