Πώς να φαίνομαι νεότερη; Αυτές είναι οι τροφές που σε γεμίζουν αντιοξειδωτικά
Η Michele Promaulayko, συγγραφέας του βιβλίου «20 Pounds Younger», αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την υγεία σου είναι να προσθέσεις στην καθημερινή σου λίστα μία «καλή συνήθεια», την οποία ούτε καν θα σκέφτεσαι, όπως το φαγητό!
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις για ψώνια, γέμισε το καλάθι σου με τροφές που είναι γεμάτες αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως αυτές που ακολουθούν:
1. Πώς να φαίνεσαι νεότερη; Φάε σιρόπι σφενδάμου
Το πραγματικό, βιολογικό σιρόπι έχει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου. Να το χρησιμοποιείς με φειδώ όμως, καθώς περιέχει αρκετή ζάχαρη. Μία κουταλιά της σούπας αρκεί για να καρπωθείς όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.
2. Πώς να φαίνομαι νεότερη; Φάε αγγούρι
Ερευνητές του Salk Institute for Biological Studies ανακάλυψαν ότι μία φλαβονόλη που περιέχεται φυσικά στο αγγούρι προλαμβάνει βλάβες στην προοδευτική μνήμη και τη μάθηση, οι οποίες συνδέονται με απώλεια μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το πυρίτιο αποτελεί ακόμα ένα από τα σημαντικά συστατικά του αγγουριού, το οποίο βοηθά την επισκευή των μυών και δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς, δρώντας ευεργετικά και για τιςαρθρώσεις. Είναι παράλληλα υπέροχο και για μία τοπική θεραπεία: το κόβεις σε φέτες και το τοποθετείς κάτω από τα μάτια για να μειώσεις το πρήξιμό τους, το βάζεις σε κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα για να ανακουφίσεις ένα ηλιακό έγκαυμα ή το τοποθετείς στο πίσω μέρος των μηρών σου για να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
3. Πώς να φαίνομαι νεότερη; Φάε λάδι καρύδας
Μία διεθνής έρευνα ανακάλυψε ότι η καθημερινή χρήση παρθένου λαδιού καρύδας για επτά βδομάδες ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος κατά 32 τοις εκατό σε άτομα με ήπιομε μέτριο έκζεμα. Επίσης μυρίζει υπέροχα!
4. Πώς να φαίνομαι νεότερη; Φάε λουλούδια*(ή φυλλώδη λαχανικά)
Τα λουλούδια αποτελούν θαυμάσια επιλογή για να στολίσουν και το πιάτο σου. Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science, αποκαλύπτει ότι τα βρώσιμα λουλούδια είναι πλούσια σε φαινολικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν το γήρας, όπως το γαλλικό οξύ, το χλωρογενικό οξύ και η ρουτίνη.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα βρώσιμα άνθη, όπως τα ροδοπέταλα, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και οδηγούν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου και ορισμένων τύπων καρκίνου. Αν δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα αγόρασε περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως τολάχανο, το σπανάκι και η πικραλίδα, τα οποία σου παρέχουν παρόμοιες φυτοχημικές ουσίες με τα πέταλα των λουλουδιών, μαζί με το ασβέστιο και τις φυτικές ίνες.
*Τα βρώσιμα λουλούδια είναι: αγαστάχη, ακακία, αμυγδαλιά, βιγκόνια, βιολέτα, περγαμόντο, μάραθος, ρίγανη, μέντα, γλυκάνισο, σχοινόπρασσο, βασιλικός, γαρίφαλο, γεράνι, γλαδιόλα, δεντρολίβανο, ημεροκάλη, ηλίανθος, ιβίσκος, κατηφές, κολοκυθιά, λεβάντα, λεμονιά, λωτός, μποράντζα, νεροκάρδαμο, παιόνια, πανσές, πασχαλιά, πορτοκαλιά, πρίμουλα, ροδακινιά, ρομπίνια, σαμπούκος, τουλίπα, τριαντάφυλλο, τριφύλλι, υάκινθος, υπέρικο, χαμομήλι, χρυσάνθεμο, φασκομηλιά, φασολιά κ.ά.
shape.gr