Μην χασετε

Ποιοι είναι οι λόγοι που ξεφλουδίζει ο τοίχος σας και πως να το αντιμετωπίσετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά νοικοκυριά είναι το ξεφλούδισμα του τοίχου. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχεις βάψει το σπίτι πριν από μικρό χρονικό διάστημα, το πρώτο ξεφλούδισμα του τοίχου μπορεί κάνει την εμφάνιση του αρκετά σύντομα.

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος σου και ποιο πρόβλημα κρύβεται πίσω από αυτό! Είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τις αιτίες που σου δημιούργησαν το πρόβλημα και να σου δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις που χρειάζεσαι.

 

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος; 3 βασικοί ύποπτοι!

#1. Μαζεύει υγρασία 

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που δημιουργούν ξεφλούδισμα στον τοίχο είναι η υγρασία που μπορεί να έχει αναπτυχθεί στα δωμάτια το σπιτιού σου. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να προκαλέσουν φθορές στα δομικά στοιχεία του σπιτιού, αλλά και προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.

Advertisements

Η υγρασία αυτή μπορεί να έχει δημιουργηθεί από εξωτερικούς κλιματικούς παράγοντες, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να είναι και δικό σου δημιούργημα, λόγω της έλλειψης αερισμού και τα υψηλά επίπεδα των υδρατμών.

 

 

#2. Χρήση κακής ποιότητας χρώματος 

Αν έχεις βάψει το σπίτι σου πρόσφατα, αλλά έχεις έρθει πολύ γρήγορα αντιμέτωπος -η με το ξεφλούδισμα του τοίχου, τότε μάλλον η αιτία είναι η κακή ποιότητα του χρώματος που έχεις επιλέξει για το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σου.

Advertisements

Αν δεν έχεις αντίστοιχη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα του ελαιοχρωματισμού, είναι φυσικό να μην ξέρεις ποια χρώματα είναι καλύτερα για το σπίτι σου. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε να εμπιστεύεσαι το βάψιμο στους επαγγελματίες. Θα σε προμηθεύσουν οι ίδιοι με όλα τα απαραίτητα υλικά, χωρίς κανένα άγχος.

 

 

#3. Ο τοίχος δεν είχε ασταρωθεί πριν βαφτεί

Πριν βαφτεί ο τοίχος, θα πρέπει να περαστεί με αστάρι.Το αστάρι είναι βασικά ένα χρώμα χωρίς χρωστικές ουσίες. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ της επιφάνειας με το αστάρι και του ασταριού με το χρώμα.

Δημιουργεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια κατάλληλη να υποδεχθεί την τελική βαφή. Το αστάρι είναι ένα υπόστρωμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χρώμα του τοίχου. Άρα αν δεν υπάρχει αυτό το υπόστρωμα, τότε η βαφή δεν θα στερεωθεί σωστά.

Πώς λειτουργεί το αστάρι:

  • Σφραγίζει τις πορώδεις επιφάνειες
  • Δημιουργεί μια λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια
  • Καλύπτει μικρές ατέλειες, δυσμορφίες της επιφάνειας
  • Επιτυγχάνει καλύτερη επικάλυψη
  • Αυξάνει την ανθεκτικότητα της βαφής
  • Παρέχει πρόσθετη προστασία στην βαμμένη επιφάνεια
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση της μούχλας

 

Advertisements

2 δοκιμασμένες λύσεις για το ξεφλούδισμα του τοίχου

#1. Μόνωση τοίχου

Αν θέλεις να καταπολεμήσεις την υγρασία που υπάρχει και να σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος σου, τότε η μόνη αξιόπιστη λύση που μπορείς να ακολουθήσεις  είναι η μόνωση των τοίχων σου.

Η μόνωση τοίχου είναι μια μέθοδος με την οποία απομονώνεται μια επιφάνεια από την υγρασία, τη θερμότητα, το ψύχος. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος της υγρασίας που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο σπίτι σου, υπάρχουν και τα κατάλληλα υλικά και μέθοδοι για να σου δώσουν τη λύση.

 

 

#2. Βάψιμο τοίχου  

Όποιος και να είναι ο λόγος που ξεφλουδίζει ο τοίχος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να ξαναβαφτεί για να βελτιωθεί η κατάσταση του.

Διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Ξύσε το ξεφλουδισμένο σημείο από την επιφάνεια με τη βοήθεια σπάτουλας, γυαλόχαρτου ή σκληρής βούρτσας.
  • Πέρασε την επιφάνεια με αστάρι με τη σωστή αραίωση, ώστε η επιφάνεια να μην γυαλίζει καθόλου.
  • Βάψε τους τοίχους. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να περάσεις δύο χέρια πλαστικό μυκητοκτόνο χρώμα.

Η απόχρωση που θα επιλέξεις έχει να κάνει προφανώς με τα γούστα σου. Επιπλέον, μπορείς να περάσεις ένα χέρι θερμομονωτικό χρώμα. Τα θερμομονωτικά χρώματα έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τους τοίχους από την υγρασία. Τέλος, φρόντισε να αφήνεις το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των βαψιμάτων, ώστε να έχεις ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

 

olagiatospiti.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα