Μια διαφορετική πίτσα ή τηγανίτα πατάτας με μοτσαρέλα, που γίνεται στο πι και φι και γνωρίζει μόνο φίλους.
Υλικά
- 2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και ξυσμένες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
- 100γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη
- 3 φέτες χοιρινό καπνιστό, ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Στύβετε τις πατάτες να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Τις αλατοπιπερώνετε καλά και ανακατεύετε μέσα την περισσότερη μοτσαρέλα, το μαϊντανό και το μισό χοιρινό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το μίγμα της πατάτας, απλώνοντας το ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος. Σκορπάτε από πάνω το βούτυρο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να είναι ελαφρώς τραγανές. Στο μεταξύ πιέζετε συχνά με σπάτουλα για να γίνει συμπαγές το μίγμα της πατάτας. Γυρίζετε να ψηθούν οι πατάτες και από την άλλη πλευρά.
Σε δεύτερο τηγάνι, τηγανίζετε τα αβγά και περνάτε για λίγο και το υπόλοιπο χοιρινό. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και μαϊντανό.
Σερβίρετε την πίτα μαζί με τα αβγά και το τηγανισμένο χοιρινό.
Tips
Δεν ξεπλένετε τις πατάτες με νερό για να κρατήσουν το άμυλο και να δέσει καλύτερα η πίτα.