Μην χασετε

Πιτάκια με χαλβά και μήλο: Ένα υπέροχο γλύκισμα για την περίοδο της νηστείας

Ποιος είπε ότι κατά την περίοδο της νηστείας δεν μπορείτε να απολαύσετε πεντανόστιμα γλυκά;

Απόδειξη η σημερινή συνταγή για πιτάκια με χαλβά και μήλο που μόλις τα δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 2-3 μήλα, κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. σταφίδες, ξανθές μουλιασμένες σε μια κούτα κρασί γλυκό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. χαλβάς με ταχίνι
  • ηλιέλαιο, για άλειμμα
  • σουσάμι, για πασπάλισμα + έξτρα για το σερβίρισμα προαιρετικά
  • παπαρουνόσπορο, για πασπάλισμα
  • μέλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δεν φαντάζεστε τι νοστιμιά κρύβεται σε αυτό το μικρό πιτάκι!

  • Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί για 1 ώρα. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μία βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί για 2-3 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
  • Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τον χαλβά που τον έχουμε κάνει τρίμματα με τα δάχτυλα μας.
  • Αν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέστε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
  • Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και  στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
  • Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Απλώνουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα