Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική που δεν θα σε απογοητεύσει.
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι-πιπέρι
1 δόση για χωριάτικο φύλλο
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Ζέστανε σε ένα φαρδύ τηγάνι το βούτυρο και σόταρε με την πολύτιμη βοήθειά του τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Μετά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το σκόρδο και το μαϊντανό (ή ακόμα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί, να τις κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις ξεφλουδίσεις, να αφαιρέσεις τα σπόρια και μετά να τις βάλεις στην πίτα.
Κατέβασε ύστερα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, πρόσθεσε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.
Άνοιξε δύο χωριάτικα φύλλα και άλειψέ τα καλά με βούτυρο καθώς τα στρώνεις στον πάτο του ταψιού (που επίσης έχεις αλείψει με βούτυρο). Άπλωσε από πάνω τη γέμιση και στρώσε από πάνω άλλα δύο φύλλα, αλλά όχι επίπεδα: με μπόλικες ζάρες.
Άλειψε την πίτα με λιωμένο βούτυρο, ράντισέ τη με νερό και ψήσ’ τη για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.
cookoo.gr