Μην χασετε

Πιπερόπιτα Πολύχρωμη

Αν το ουράνιο τόξο ήταν πίτα, τότε θα ήταν πιπερόπιτα!

Υλικά

3¼ φλιτζάνια γάλα
2 κύβους λαχανικών
200 γρ. τριμμένη φέτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 καθαρισμένη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
500 γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές σε διάφορα χρώματα

Για την μπεσαμέλ:
3 κ. σ. βούτυρο
3 κ. σ. αλεύρι
2-2½ φλιτζάνια γάλα

Advertisements

Εκτέλεση

1.Σόταρε με το μισό ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν, πρόσθεσε τη
μελιτζάνα, ανακάτεψε και, όταν σοταριστούν σε ικανοποιητικό βαθμό, χαμήλωσε τη φωτιά.

2. Πρόσθεσε τώρα τη φέτα και, μόλις αρχίσει να λειώνει, ρίξε τους κύβους λαχανικών,
ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να κρυώσει.

3. Μικρό διάλειμμα για την μπεσαμέλ: Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτευε συνεχώς γύρω στα 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα χρυσό μείγμα. Δεν τελειώσαμε όμως! Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά με τον αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ, συμπλήρωσε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλεις φυσικά), χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και ανακάτεψε για λίγο ακόμα μιας και ξεκίνησες.

4. Ανάμειξε την μπεσαμέλ με το μείγμα της πιπεριάς και άπλωσε το αποτέλεσμα σε ένα ταψί στρωμένο με τα μισά φύλλα κρούστας, αλειμμένα καλά με το ελαιόλαδo. Σκέπασε την πολύχρωμη πιπερόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα (αλειμμένα κι αυτά καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδo), χάραξε την πίτα και ψήσ’ τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά: ιδού η πολύχρωμη πιπερόπιτά σου!

Advertisements

cookoo.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα