Αυτή η τρομερή συνταγή δεν είναι μόνο ένα φανταστικό γεύμα για κάθε ώρα αλλά και μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε φάει, την οποία μπορεί να κάνει και η τελευταία… ακαμάτρα (όπως εμείς).
Υλικά
2κ.σ. ελαιόλαδο
6 μικρές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
1 κούπα φρέσκο σπανάκι
2κ.σ. πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1κ.γ. τριμμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
6 αβγά
1/3 κούπας γάλα
1/2 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα τις πατάτες, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε τις για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα κάπως σφιχτές. Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αβγά και το γάλα. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο τηγάνι να καλύψει τα λαχανικά. Πασπαλίστε με το τσένταρ. Χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε το τηγάνι, αφήνοντας το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 με 7 λεπτά ή μέχρι τα αβγά να δέσουν.