Συστατικά:
- 5 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες γλυκοπατάτες σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 1 / 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο και τσίλι
- 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 5 φλιτζάνια μαγειρεμένα μαύρα φασόλια
- 2/3 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 8 τορτίγιας αλευριού
- Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα τηγάνι με αλάτι και το νερό μέχρι να τις καλύψει και αφήστε τις να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Ενώ οι γλυκοπατάτες μαγειρεύονται, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τσίλι . Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το κύμινο και το κόλιανδρο και μαγειρεψτε για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε. Σε ένα μπλέντερ, βάζετε τα μαύρα φασόλια, τα φύλλα κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, και τις μαγειρεμένες γλυκοπατάτες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα βρασμένα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και ζεστάνετε τις τοστίγιας. Αφού είναι έτοιμες βάλτε και το μίγμα και απολαύστε τα burritos.