Χορταστικό πιάτο της ευκολίας που θα ετοιμάσετε σε μόλις 15 λεπτά.
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 250γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζετε.
Κόβετε στα δύο τις σκελίδες του σκόρδου και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις πέννες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό. Αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε το σκόρδο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου, μειώνετε τις σκελίδες σε μία και την ψιλοκόβετε στη σάλτσα.
Advertisements
Αν την προτιμάτε ελληνική, αντικαθιστάτε την παρμεζάνα με ξερή μυζήθρα ή με φέτα.
Advertisements