Μην χασετε

Πέννες χωρίς γλουτένη με ψητά λαχανικά και τόνο

Μια ελαφριά και πεντανόστιμη μακαρονάδα με ιταλικό ταπεραμέντο!

Υλικά

Για τα ζυμαρικά

  • 1 πακέτο πέννες χωρίς γλουτένη (made without wheat gluten free penne M&S)
  • 3 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
  • αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. λιαστή ντομάτα σε ελαιόλαδο (sundried tomatoes M&S)
  • 1 κονσέρβα τόνο (tuna steak in spring water M&S)
  • 6-7 Ιταλικές αγκινάρες ψημένες στα κάρβουνα, κομμένες στη μέση (grilled artichoke halves M&S)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη (non pareilles capers M&S)
  • 100γρ. κρασί λευκό (Italian bianco vino da Tavola M&S)
  • 340γρ. σάλτσα ζυμαρικών puttanesca με μαύρες ελιές (puttanesca pasta sauce M&S)
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι αφυδατωμένο (mixed herbs M&S)
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Advertisements

Βήμα 2

Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με σκόρδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τον τόνο, τις αγκινάρες, την κάππαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα ζυμαρικών puttanesca, το θυμάρι και ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα για περίπου 10-15 λεπτά να δέσει και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις πέννες και ανακατεύετε καλά να “αγκαλιαστούν” όλα τα υλικά μαζί.

Βήμα 5

Σερβίρετε τη μακαρονάδα πασπαλισμένη με λίγη παρμεζάνα και με συνοδεία το λευκό κρασί που σβήσαμε το φαγητό, Italian bianco vino da Tavola M&S. Ιδανικό επιδόρπιο ένα σορμπέ μάνγκο mango madness sorbet M&S.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα