Μια ελαφριά και πεντανόστιμη μακαρονάδα με ιταλικό ταπεραμέντο!
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
- 1 πακέτο πέννες χωρίς γλουτένη (made without wheat gluten free penne M&S)
- 3 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 6 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100γρ. λιαστή ντομάτα σε ελαιόλαδο (sundried tomatoes M&S)
- 1 κονσέρβα τόνο (tuna steak in spring water M&S)
- 6-7 Ιταλικές αγκινάρες ψημένες στα κάρβουνα, κομμένες στη μέση (grilled artichoke halves M&S)
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη (non pareilles capers M&S)
- 100γρ. κρασί λευκό (Italian bianco vino da Tavola M&S)
- 340γρ. σάλτσα ζυμαρικών puttanesca με μαύρες ελιές (puttanesca pasta sauce M&S)
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι αφυδατωμένο (mixed herbs M&S)
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με σκόρδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τον τόνο, τις αγκινάρες, την κάππαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα ζυμαρικών puttanesca, το θυμάρι και ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα για περίπου 10-15 λεπτά να δέσει και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις πέννες και ανακατεύετε καλά να “αγκαλιαστούν” όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 5
Σερβίρετε τη μακαρονάδα πασπαλισμένη με λίγη παρμεζάνα και με συνοδεία το λευκό κρασί που σβήσαμε το φαγητό, Italian bianco vino da Tavola M&S. Ιδανικό επιδόρπιο ένα σορμπέ μάνγκο mango madness sorbet M&S.