Πως να φτιάξετε πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον. Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου.
Από τον Γιώργο Τσούλη
Advertisements
ΥΛΙΚΑ
- 800 ml ζωμό κοτόπουλου
- 300 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κλ. θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Κρουτόν
- Μπέικον, σοταρισμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μπέικον, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, το νερό και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
- Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Τέλος, αλέθουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός και περνάμε το μείγμα από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν κριθεί απαραίτητο.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με κρουτόν και μπέικον. Αν δε χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη σούπα, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Advertisements
Advertisements