Και ποιος δε λατρεύει τις πατάτες. Ψητές, βραστές, τηγανιτές… αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας. Κακά τα ψέματα, οι τηγανιτές πατάτες μπορεί να είναι ανθυγιεινές αλλά είναι πεντανόστιμες. Αν δε θέλετε να τις στερηθείτε μπορείτε να δοκιμάσετε την υγιεινή εκδοχή τους.
Τηγανιτές πατάτες στο… φούρνο, λοιπόν! Οι θερμίδες μειώνονται αλλά η νοστιμιά παραμένει. Πάμε να δούμε πώς θα τις φτιάξετε:
Υλικά:
4 πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
3 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
– Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις όπως τις κλασικές τηγανιτές
– Σκεπάστε τον πάτο του ταψιού με μια λαδόκολλα
– Ρίξτε στη λαδόκολλα το λαδάκι και από πάνω τις πατάτες
– Ανακατέψτε τις καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί παντού το λάδι
– Προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατέψτε για τελευταία φορά
– Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς
– Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε από το φούρνο και τις… απολαμβάνετε!
*Αντί για πάπρικα μπορείτε να ρίξτε μικρή ποσότητα ρίγανης. Αν πάλι είσαστε λάτρεις της μουστάρδας, μη διστάσετε να προσθέσετε επαρκή ποσότητα στις άψητες πατάτες σας και να ανακατέψετε καλά πριν τις ψήσετε. Καλή απόλαυση!!