Μην χασετε

Πατάτες ψητές με μουστάρδα Maille

Ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό πιάτο για ψητά κρέατα και πουλερικά που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα. Η μουστάρδα Maille Wholegrain με ολόκληρους κόκκους απογειώνει τη γεύση τους.

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους
  • αλάτι χοντρό
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. μουστάρδα MAILLE Wholegrain
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες βουρτσίζοντας τη φλούδα τους με σφουγγαράκι των πιάτων ή βούρτσα. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο (ίσα να τσιμπιούνται) και τις στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και μετά κυδωνάτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά και να κάνουν κρούστα.

Τοποθετείτε τις πατάτες σε σκεύος σερβιρίσματος. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Advertisements

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα