Μία μοναδική συνταγή που θα σας κάνει να τον λατρέψετε και να το σερβίρετε ακόμα και στο πιο επίσημο τραπέζι!
Από το Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 200 γρ. κασέρι
- 90 γρ. παστουρμά, σε φέτες
- 1 ντομάτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 20 γρ. παπαρουνόσπορο
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε την άκρη με τον αραιωμένο κρόκο για να κολλήσει το ρολό.
Κόβουμε σε 8 ρολάκια και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη.