Ένας μεζές με τη γλύκα και το υπέροχο χρώμα του παντζαριού που τον κάνουν πραγματικά ξεχωριστό! Το πικάντικο γιαούρτι είναι η ιδανική συνοδεία.
Υλικά
Για τις παντζαροτηγανίτες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια παντζάρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πικάντικο γιαούρτι
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τις παντζαροτηγανίτες
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αβγό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τηγανίζετε το μίγμα ρίχνοντας το κουταλιά κουταλιά μέσα σε καυτό ελαιόλαδο. Υπολογίζετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρετε τις τηγανίτες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε μια πιατέλα που την έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
Ετοιμάζετε το πικάντικο γιαούρτι
Βήμα 1: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για το πικάντικο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2: Σερβίρετε τις παντζαροτηγανίτες ζεστές ή κρύες συνοδεύοντας με το πικάντικο γιαούρτι.