Μην χασετε

Παντεσπάνι για τούρτες

Απλό ή σοκολατένιο, αυτό το αφράτο παντεσπάνι θα γίνει η τέλεια βάση για τις πιο νόστιμες τούρτες!

 

Υλικά

Για λευκό παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της φόρμας

Για παντεσπάνι σοκολάτας

Advertisements
  • 4 αβγά
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 90γρ. αλεύρι
  • 30γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της φόρμας

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και μαγκώνετε ένα κομμάτι από χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το αλείφετε με βούτυρο, αλείφετε με βούτυρο και την περιφέρεια της φόρμας.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα σας να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το αλεύρι σε σουρωτήρι και το ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί. Για το παντεσπάνι σοκολάτας ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο πριν το ρίξετε στο σουρωτήρι.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε, το ισιώνετε και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε, περνάτε ένα μαχαίρι από την περιφέρειά του να ξεκολλήσει και αφαιρείτε το πάνω μέρος της φόρμας. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει και τραβάτε προσεκτικά το χαρτί να ξεκολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να μείνει μερικές ώρες πριν το κόψετε σε 2 ή 3 δίσκους.

olivemagazine.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα