Δοκιμάστε το με φρέσκο χυμό και τριμμένα μπισκοτάκια και απογειώστε τη γεύση
Υλικά
Για 4-6 άτομα
½ της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη ή μέλι
1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα ξεφλουδισμένα φιστίκια Αιγίνης
3 κούπες γάλα με λιπαρά
1/5 κούπα άπαχο γάλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη μισή ζάχαρη με τα φιστίκια, να γίνουν σκόνη και τα χτυπάμε. Τα βάζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, γάλα σκόνη και σιρόπι γλυκόζης σε κατσαρόλα και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε που και που και όταν πάρουν βράση, τα κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνουμε την εσάνς και το αλάτι και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο, να κρυώσει ακόμη περισσότερο.
Στη παγωτομηχανή, ρίχνετε το μείγμα του παγωτού και το χτυπάτε μέχρι να παγώσει. Το βάζετε σε μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρετε το παγωτό με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.